Рецепт на Масляну: млинці у формі квітки з фруктами та шоколадом

Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків.

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Кулінарна традиція Масляної незмінна - і це млинці: цього разу - у якості красивого й солодкого десерту.

Рецепт млинців у формі солодкої квітки сподобається усім поціновувачам десертів. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!

Вам знадобиться:

  • Шоколад - плитка.
  • Груша або манго - штука (стиглі).
  • Інжир, фініки чи банани - жменя чи штука.
  • Цукрова пудра - 15-20 г.

Для тіста на молоці:

  • Молоко - 500 мл.
  • Яйця - 3 штуки.
  • Борошно - 1,5 стакани.
  • Цукор - пів столової ложки.
  • Сіль - пів чайної ложки.
  • Рослинна олія - 1-2 столові ложки. 

Як готувати: 

Спершу замісіть тісто на млинці - радимо обрати варіант на кефірі, молоці чи сироватці, тоді млинці вийдуть дуже ніжними. 

Готуємо тісто на молоці

Збийте в мисці яйця. Додайте 200 мл молока, сіль та цукор, перемішайте. Додайте борошно та молоко, що залишилося, знову пернемішайте масу до однорідного стану. Додайте в тісто кілька столових ложок рослинної олії та ще раз перемішайте. Посмажте млинці на сковорідці та залиште охолонути.

Формуємо десерт-квітку

Далі, коли вже викладете їх один в один на тарілку (так, щоб краї рівно співпадали й сформувалася рівномірна гірка з млинців), візьміть келих (із жаростійкого скла) та виріжте ним в кругляшках млинців кола - може вийти до трьох таких кіл. Таким чином ви отримаєте кругляшки з тіста меншого діаметру. 

Наповніть на третину кілька келихів (3-4) розтопленим шоколадом та шматочками інжиру, фініків чи бананів (можна взяти будь-які цукати чи навіть горіхи). На вінця бокалу викладіть менші кругляшки млинців, які ви вирізали з більших млинців. Зробіть це так, аби половина маленького млинця звисала до середини келиха, а інша половина - назовні, в кілька шарів, щоб млинці закривали весь діаметр келиха.

Верхнім шаром викладіть тонко нарізані слайси груші або манго. Накрийте ще одним шаром млинців. Посередині вставте в келих скручений млинець - це буде бутон "квітки". Поставте келихи на деко в духовку при температурі 180С на декілька хвилин. Дістаньте деко, вийміть келихи та переверніть кожен, як на відео, аби вийшла "квітка". 

Порада від Інформатора: основу для десерту можна вирізати з бельгійських вафель (слід приготувати заздалегідь та вирізати з готових вафель кружальця під основу). Посипте "квітку" з млинців цукровою пудрою чи ваніліном, кольоровою присипкою з ароматизатором тощо.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube