Битва українських шеф-кухарів: у кого краща страва з болгарського перцю

Три осінніх рецепти від Клопотенка, Глинської та Ярославського

Рецепт, їжа, продукти, кухня, харчування, лайфхак, корисні поради
З перцю можна приготувати безліч смачних закусок, а король усього - маринований перець на зиму

Рецепти страв з перцю сподобаються всім шанувальникам цього солодкого овоча! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.

Перець по-італійськи від Володимира Ярославського 

Вам знадобиться:

  • Перець - 1 кг.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Тим'ян та петрушка - пучок.
  • Оливкова олія, сіль - до смаку.
  • Бальзамічний оцет - 1 столова ложка.
  • М’який сир - для подачі.
Для цього рецепту Беріть не товсті та продовгуваті сорта - в них менше насіння і щільна проте соковита мякіть, яка під час запікання не втрачає багато вологи.
Для цього рецепту беріть не товсті та продовгуваті сорти - в них менше насіння і соковитий мякуш, яка під час запікання не втрачає багато вологи.

Як готувати:

В перців видаліть насіння і розріжте навпіл, змастіть поверхню рослинною олією. Поставте у розігріту духовку. Зачекайте поки поверхня (шкірка) перців майже згорить. Не хвилюйтеся - так треба!

Дістаньте готові перці, накрийте фольгою і рушником та почекайте, поки охолонуть. Очистіть перці від засмаглої шкірочки - коли вона саме спалена це дуже легко робити.

Додайте до перців сіль, олію, оцет та подрібнені часник, тим'ян і петрушку. Перемішайте, за необхідності додайте ще сіль та кислоту.

Порада від Інформатора: подавайте зі шматочками м'якого сиру як закуску. З таким перцем дуже смачно робити брускети чи використовувати його в салати або основні страви - як додатковий гарнір.

Перець з кунжутом від Лізи Глінської

Вам знадобиться:

  • Болгарські перці - 7 штук.
  • Зубчики часнику - 3 штуки.
  • Кунжут - 10 г (1 чайна ложка з гіркою).
  • Кунжутна олія - 30 мл (1, 5 столова ложка).
  • Сіль - до смаку.
За цим рецептом виходить ароматна смачна закуска!
За цим рецептом виходить ароматна смачна закуска!

Як готувати:

Викладіть перці в конверт з пергаменту та запікайте під грилем при температурі 200С до готовності, періодично перевертайте.

Перекладіть готові перці в поліетиленовий пакет і залиште до повного охолодження. Дістаньте перці з пакета та очистіть від шкірки й насіння. Наріжте тонкими смужками.

Приготуйте заправку. Для цього з'єднайте 50 мл соку, що залишився від запеченого перцю, з кунжутною олією. Видавіть у суміш часник, додайте сіль і добре перемішайте.

Полийте перці заправкою, перемішайте. Посоліть та відправте в холодильник на 2-3 години. Відкиньте перець на сито, дайте стекти.

Порада від Інформатора: викладіть готову закуску на тости, зверху посипте обсмаженим кунжутом і подавайте.

Маринований перець від Євгена Клопотенка 

Вам знадобиться:

  • Солодкий перець - 1 кг.
  • Вода - 400 мл.
  • Цукор - 2 столові ложки.
  • Сіль - 1 столова ложка.
  • Лавровий лист - 1 штука.
  • Духмяний перець - 2 горошини.
  • Бутон гвоздики - 1 штука.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Оцет столовий 9% - 2 столові ложки.
  • Соняшникова олія - 50 мл.
Страви з перцю від культових шеф-кухарів - до столу й на зиму: три рецепти 1
Перчик за цим рецептом маринується шматочками і ефектно виглядає в банці!

Як готувати:

Поставте стерилізуватися банки та кришки, підготуйте перець. Помийте овочі та видаліть насінну коробку. Розріжте спочатку на смужки, а потім кожну смужку розріжте навпіл під кутом 45 градусів. Вийдуть великі шматочки. 

У каструлю викладіть шматочки перцю, влийте воду, додайте зубчики часнику, лавровий лист, горошини духмяного перцю, бутон гвоздики та всипте цукор і сіль. Поставте на середній вогонь та проваріть 5 хвилин після закипання. 

Зніміть каструлю з перцем з вогню та влийте оцет і соняшникову олію. У стерилізовані банки викладіть перець зі всіма спеціями та залийте рідиною, в якій він варився, до верха. Закрийте кришками. Стерилізувати банки з перцем не потрібно, бо овоч варився та пройшов достатню термічну обробку.

Порада від Інформатора: залиште банки з перцем охолоджуватися за кімнатної температури, а потім зберігайте в прохолодному місці до року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube