Перші страви, які школярі з'їдять із задоволенням

Діти часто не хочуть снідати перед школою й пропускають обіди, але ці перші страви їм точно припадуть до смаку

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Приготуємо супчик і борщик для школярів від популярного українського шефа Євгена Клопотенка

Рецепти перших страв для школярів від популярного українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка сподобається всім українським дітям. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради! 

Шкільний супчик з локшиною й куркою

Вам знадобиться:

Для бульйону:

  • Куряче філе - 300 г.
  • Ріпчаста цибуля - 50 г.
  • Морква - 50 г.
  • Духмяний перець - 2 горошини.
  • Лавровий листок - 1 штука.
  • Аніс - 1 зірочка.
  • Насіння фенхелю - 0,5 г.
  • Чебрець - 0,7 г
  • Сіль - ½ чайної ложки.
  • Вода - 1,1 л.

Для супу: 

  • Локшина - 30 г.
  • Картопля - 120 г.
  • Ріпчаста цибуля - 40 г.
  • Морква - 60 г.
  • Олія - 10 мл.
  • Курячий бульйон - 800 мл.
  • Відварена куряча грудка - 160 г.
Перші страви, які школярі з'їдять із задоволенням 1
Такий супчик з тоненькою локшиною виходить дуже ніжний!

Як готувати: 

Приготуйте бульйон. Зачистьте куряче філе від плівок та наріжте його шматочками однакового розміру. Також почистьте моркву та ріпчасту цибулю. Викладіть м'ясо в каструлю, залийте його чистою, холодною водою. Воду доведіть до кипіння та варіть бульйон на слабкому вогні 40 хвилин, не забуваючи знімати жир та піну з поверхні.

Через 10-20 хвилин після закипання води додайте до бульйону моркву та цибулю. А за 5-10 хвилин до закінчення приготування бульйону додайте сіль, духмяний перець, лавровий листок, зірочку анісу, фенхель та чебрець. Готовий бульйон процідіть від прянощів та овочів, а шматочки м'яса поки витягніть і відкладіть.

Почистьте та наріжте кубиками картоплю, зі стороною приблизно 2-2, 5 см. Почистьте та натріть на крупну терку моркву. Також почистьте та поріжте дрібним кубиком цибулю. Обсмажте нарізану цибулю на розігрітій з олією на пательні та пасеруйте до прозорості 2-3 хвилини. Додайте на пательню натерту моркву та пасеруйте овочі на середньому вогні ще 2-3 хвилини.

Відваріть локшину: у каструлю з киплячою, підсоленою водою викладіть локшину та варіть її 3 хвилини. Потім відкиньте її на друшляк та промийте гарячою кип’яченою водою. Викладіть у киплячий бульйон нарізану картоплю, овочеву засмажку варіть ще 12-15 хвилин після повторного закипання бульйону до готовності овочів.

Порада від Інформатора: в глибокі миски викладіть шматочки курятини, відварену локшину та залийте інгредієнти гарячим бульйоном.

Борщик для школяриків зі сливами

Вам знадобиться:

  • Картопля - 270 г.
  • Морква - 50 г.
  • Буряк столовий - 200 г.
  • Ріпчаста цибуля - 50 г.
  • Корінь петрушки - 10 г.
  • Томатна паста - 45 г.
  • Свіжі сливи (або свіжоморожені) - 90 г.
  • Олія - 20 г.
  • Сушений кріп - 1,5 г.
  • Цукор - 30 г.
  • Лавровий листок - 1 штука. 
  • Духмяний перець - 0,25 г.
  • Хмелі-сунелі - 1 г.
  • Сіль - 3 г.
  • Вода - 700 г.
  • Сметана для подачі - 20 г.
Перші страви, які школярі з'їдять із задоволенням 2
Цей борщ зі сливами сподобається всім дітям і дорослим.

Як готувати: 

Картоплю, моркву, буряк і корінь петрушки ретельно помийте і почистьте. Картоплю наріжте кубиками, корінь петрушки та буряк наріжте соломкою. Нарізаний буряк пасеруйте на розігрітій з олією пательні 5-7 хвилин, потім додайте цукор, томатну пасту (розведену в невеликій кількості води) і тушкуйте буряк ще 15-20 хвилин.

Очищену моркву та ріпчасту цибулю наріжте соломкою та пасеруйте на окремій пательні з олією 7-10 хвилин, до появи золотавого кольору на овочах. Помийте сливи та видаліть з них кісточки та плодоніжки. Дрібно наріжте, викладіть їх в сотейник або каструлю з товстим дном, додайте цукор (приблизно 2 чайні ложки), доведіть до кипіння та тушкуйте на невеликому вогні 20 хвилин, до розм'якшення плодів.

У каструлю налийте води, доведіть її до кипіння. Викладіть в киплячу воду нарізану кубиками картоплю і варіть її 15-20 хвилин з моменту повторного закипання води. Потім додайте тушкований буряк, пасеровану моркву з цибулею, корінь петрушки та варіть борщ ще 10-15 хвилин.

За 5-7 хвилин до завершення приготування страви додайте до борщу сіль, лавровий лист, перець, хмелі-сунелі, сушений кріп або петрушку, протушковані з цукром сливи. 

Порада від Інформатора: подавайте готовий борщ зі сметаною. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube