Діти часто не хочуть снідати перед школою й пропускають обіди, але ці перші страви їм точно припадуть до смаку
Рецепти перших страв для школярів від популярного українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка сподобається всім українським дітям. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради!
Для бульйону:
Для супу:
Приготуйте бульйон. Зачистьте куряче філе від плівок та наріжте його шматочками однакового розміру. Також почистьте моркву та ріпчасту цибулю. Викладіть м'ясо в каструлю, залийте його чистою, холодною водою. Воду доведіть до кипіння та варіть бульйон на слабкому вогні 40 хвилин, не забуваючи знімати жир та піну з поверхні.
Через 10-20 хвилин після закипання води додайте до бульйону моркву та цибулю. А за 5-10 хвилин до закінчення приготування бульйону додайте сіль, духмяний перець, лавровий листок, зірочку анісу, фенхель та чебрець. Готовий бульйон процідіть від прянощів та овочів, а шматочки м'яса поки витягніть і відкладіть.
Почистьте та наріжте кубиками картоплю, зі стороною приблизно 2-2, 5 см. Почистьте та натріть на крупну терку моркву. Також почистьте та поріжте дрібним кубиком цибулю. Обсмажте нарізану цибулю на розігрітій з олією на пательні та пасеруйте до прозорості 2-3 хвилини. Додайте на пательню натерту моркву та пасеруйте овочі на середньому вогні ще 2-3 хвилини.
Відваріть локшину: у каструлю з киплячою, підсоленою водою викладіть локшину та варіть її 3 хвилини. Потім відкиньте її на друшляк та промийте гарячою кип’яченою водою. Викладіть у киплячий бульйон нарізану картоплю, овочеву засмажку варіть ще 12-15 хвилин після повторного закипання бульйону до готовності овочів.
Порада від Інформатора: в глибокі миски викладіть шматочки курятини, відварену локшину та залийте інгредієнти гарячим бульйоном.
Картоплю, моркву, буряк і корінь петрушки ретельно помийте і почистьте. Картоплю наріжте кубиками, корінь петрушки та буряк наріжте соломкою. Нарізаний буряк пасеруйте на розігрітій з олією пательні 5-7 хвилин, потім додайте цукор, томатну пасту (розведену в невеликій кількості води) і тушкуйте буряк ще 15-20 хвилин.
Очищену моркву та ріпчасту цибулю наріжте соломкою та пасеруйте на окремій пательні з олією 7-10 хвилин, до появи золотавого кольору на овочах. Помийте сливи та видаліть з них кісточки та плодоніжки. Дрібно наріжте, викладіть їх в сотейник або каструлю з товстим дном, додайте цукор (приблизно 2 чайні ложки), доведіть до кипіння та тушкуйте на невеликому вогні 20 хвилин, до розм'якшення плодів.
У каструлю налийте води, доведіть її до кипіння. Викладіть в киплячу воду нарізану кубиками картоплю і варіть її 15-20 хвилин з моменту повторного закипання води. Потім додайте тушкований буряк, пасеровану моркву з цибулею, корінь петрушки та варіть борщ ще 10-15 хвилин.
За 5-7 хвилин до завершення приготування страви додайте до борщу сіль, лавровий лист, перець, хмелі-сунелі, сушений кріп або петрушку, протушковані з цукром сливи.
Порада від Інформатора: подавайте готовий борщ зі сметаною. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.