Фігурі у 62 роки не зашкодить: гарячий сніданок Демі Мур

На приготування цієї овочевої закуски піде не більше 45 хвилин

Рецепт, їжа, продукти, харчування, кухня, корисні поради, лайфхак
Ця страва підійде всім, хто стежить за власною фігурою

11 листопада народилась американська акторка Демі Мур, відома своєю стрункістю попри вік. Акторці 62 роки, проте вона може похвалитися фігурою, якій позаздрить будь-яка студентка, і нерідко демонструє її у соцмережах. Демі Мур уважно стежить, щоб не переїдати. Їсть вона не більше трьох разів на день і ніколи не перекушує, а між їдою п'є трав'яні чаї та воду без газу.

Мур наполягає, що важливо не тільки дотримуватися норм калорій, але й стежити за тим, щоб усі продукти були корисними. Наприклад, до списку головних табу актриси входять олія, вершки та майонез, а також солодощі й напівфабрикати.

Вона їсть багато фруктів, сирих овочів, ягід та зелені, п'є соки та смузі, а також готує поживні супи. У її раціон входять горіхи та насіння. Проте ми сьогодні приготуємо страву, яка є джерелом клітковини й вітамінів, та здатна знизити рівень холестерину й навіть захистити серце.

Фігурі 61-річної Мур може позаздрити будь-яка молода дівчина.
Фігурі 61-річної Мур може позаздрити будь-яка молода дівчина.

Рецепт цвітної капусти сподобається всім, хто слідкує за своєю формою. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!

Цвітна капуста, запечена в соєвому соусі 

Вам знадобиться:

  • Часник – 2 зубчики, подрібнити.
  • Соєвий соус – 1 столова ложка.
  • Соус "теріякі" – 1,5 столових ложки.
  • Білий перець – 0,5 чайної ложки.
  • Томатна паста – 1 столова ложка.
  • Тофу – 2 кубики.
  • Суміш спецій – 0,5 чайної ложки.
  • Мед – 1 столова ложка. 
  • Червоне вино або бренді – 1 столова ложка.
Завдяки соусу ця страва матиме карамельний відтінок смаку!
Завдяки соусу ця страва матиме карамельний відтінок смаку!

Як готувати: 

Розігрійте духовку до 220 C. Наповніть велику каструлю на дві третини водою і доведіть до кипіння. Додайте столову ложку солі та занурте цвітну капусту, залишивши її варитися на повільному вогні 10-12 хвилин, поки вона не стане м’якою, але не перевариться.

Тим часом збийте інгредієнти соусу блендером до однорідності. Злийте цвітну капусту та обсушіть. Перекладіть на деко і змастіть її маринадом, потім збризніть олією.

Поставте цвітну капусту в духовку та запікайте 10 хвилин, потім зменшіть температуру до 180°C/160°C і готуйте, час від часу змащуючи соусом, ще 20–30 хвилин, поки вона не стане карамелізованою та хрусткою. Вийміть з духовки та охолодіть протягом п’яти хвилин, потім покладіть зверху ріпчасту цибулю.

Порада від Інформатора: подавайте з пропареним рисом. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube