Щоб у пузі не пекло: шеф-кухар придумав, чим замінити злий перець чилі

Читать на русском

Це робиться для того, аби страви залишалися гострими, але не були надто пекучими

Читать на русском
Рецепт, продукти, кухня, їжа, харчування, лайфхак, корисні поради
Достатньо мати під рукою звичні продукти, нічого складного

Це робиться для того, аби страви залишалися гострими, але не були надто пекучими

Більшість з нас полюбляють гостреньке, але є й такі, кому перець чилі, що називається, too much, - м'яко кажучи, занадто. Надто "злий" червоний перець здатен блокувати смакові рецептори і вводити їх у шоковий стан. За таких умов буває складно відчувати смак їжі, що робить її вживання досвідом не надто приємним. А отже, сьогодні Інформатор розповість, чим замінити перець чилі у ваших стравах. Ось на що можна поміняти чилі у ваших рецептах, щоб страви залишалися гострими, але не були аж настільки пекучими.

Виявляється, для цього достатньо мати під рукою звичні продукти та інгредієнти, нічого складного. Тож, руки на кухню і скористайтеся імбирем, часником, цибулею чи лимоном. Або ж спробуйте менш гострі сорти "гарячого" перчику.

Часник, імбир і цибуля

Якщо ви хочете повторити гостроту перцю чилі, вам допоможе поєднання часнику, імбиру та зеленої цибулі. Додайте їх на початку приготування і злегка протушкуйте в олії, або ж використовуйте як завершальний штрих: розм'якшіть в невеликій кількості олії, а потім полийте зверху. Копчений часник - ще один інгредієнт, з яким можна погратися, щоб додати яскравого смаку до всіх видів страв. Ще один чудовий варіант - копчена сіль.

Замініть перець чилі лимоном, імбирем  та часником тощо.
Замініть перець чилі лимоном, імбирем та часником.

Свіжі цитрини

Сік, цедра чи навіть м'якоть лимона - це чудовий спосіб надати додаткової гостроти заправкам та салатам.

Цитрусові є в цьому контексті дуже гарною ідеєю, не лише лимонний або лаймовий сік, а, скажімо, й грубо нарізана м'якоть - вона чудово підходить для заправок та салатів. Цедру ж можна натерти зверху, безпосередньо перед подачею на стіл.

Болгарський перець чи копчена паприка 

Здебільшого сушений перець чилі - це набагато більше про його димну глибину та солодкі нотки, ніж про гостроту - наприклад, анчо і пасілья. Крім того, якщо рецепт вимагає пластівців чилі, спробуйте замість них пластівці червоного болгарського перцю або копчену паприку: і те, і інше дасть колір і глибину смаку, але без гостроти, якої ви хочете уникнути.

Використовуйте пряне й кисле - замість гострого й пекучого.
Використовуйте пряні, кислі й глибокі смаки - замість пекучого.

Пармезан, анчоуси та водорості

Щоб відійти від гостроти перцю чилі, використайте японську пасту місо, солоний сир пармезан чи анчоуси - це ще один швидкий шлях до підсилення смаку. Додайте місо в рагу або тушковане м'ясо, шматочок пармезану в суп або ж подрібнені анчоуси в салат. Всі ці три продукти зменшать ваші шанси відчути, що ви щось втратили, не використавши перець чилі. Сушені водорості також додадуть вашим стравам пікантності та смаку.

Горох з васабі й кунжутом

А ще можна приготувати пряну японську приправу фурікаке, якою присмачують рис, та горох з васабі. 

Вам знадобиться:

  • Васабі або тертий хрін - 30 г.
  • Цукровий сироп - ¾ столової ложки.
  • Лимонний сік - 1½ столової ложки.
  • Оливкова олія - 60 мл.
  • Морська сіль - й чайна ложка.
  • Горох в стручках - 500 г.
  • Пластівці норі - 1½ столової ложки.
  • Кунжут - 2 столові ложки.
  • Коріандр - 1½ столової ложки.
Цю страву можна подати разом з гарніром, аби було гостріше - без особливої гостроти.
Цю страву можна подати разом з гарніром, аби було гостро-м'яко водночас. 

Як готувати:

Увімкніть гриль або поставте сковорідку на сильний вогонь і провітріть кухню. Змішайте для фурікаке пластівці норі, коріандр, морську сіль та кунжут в невеликій мисці і відставте в сторону.

У мисці, достатньо великій, щоб вмістити всі стручки гороху, змішайте для заправки васабі, лимонний сік, цукровий сироп та оливкову олію з половиною чайної ложки солі і відставити в сторону.

В іншу велику миску киньте стручки гороху в олію, щоб покрити їх, а потім смажте на грилі у дві або три партії, загалом близько чотирьох хвилин, перевертаючи, щоб на них залишилися сліди від гриля з обох боків.

Перекладіть горох, обсмажений на грилі, в миску для заправки з васабі, потім викладіть на велике блюдо і полийте заправкою, яка залишилася в мисці. Посипте горох половиною фурікаке, а решту подавайте в іншій тарілці.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.