Людмила Барбір здивувала вмінням готувати інволтіні

Інволтіні бувають з телятиною та без м'яса і з баклажанами: ми ж приготуємо курячі – з цукіні

Рецепт, їжа, кухня, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
На Сицилії найпоширеніші інволтіні з риби-меч

30 листопада народилася популярна українська телеведуча Людмила Барбір. В рамках проєкту "Сніданок з 1+1" вона разом з гостями готує смачні страви та закуски, одну з яких ми приготуємо сьогодні. Рецепт італійських інволтіні сподобається всім, хто любить фаршировані м'ясні страви. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Італійські м'ясні інволтіні для Людмили Барбір 1
Така страва доволі легка і підійде тим, хто слідукє за фігурою!

Італійські інволтіні 

Інволтіні – національна італійська страва, яку здебільшого готують на півдні країни, зокрема на Сицилії. Саме слово походить від "інвольтаре", що означає загортати або закручувати. Традиційні м'ясні інволтіні готуються виключно з яловичини або телятини, і обов'язково в соусі.

Вам знадобиться:

  • М'ясо курки – 500 г.
  • Хлібна крихта – 50 г. 
  • Твердий сир – 50 г.
  • Цукіні – 1 штука.
  • Лимон – 1 штука.
  • Кріп, петрушка – 2 столові ложки.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Вершкове масло – 50 г.
  • Оливкова та соняшникова олія.
  • Сіль, перець – до смаку.
  • Дерев'яні шпажки.
По суті інволтіні – це курячі рулетики, загорнуті в кабачок.
По суті інволтіні – це м'ясні рулетики, у нашому випадку загорнуті в цукіні.

Як готувати: 

З курячого стегна зніміть шкуру і видаліть кістку.

Зробіть маринад, для цього на середній вогонь поставте каструлю, влийте оливкову олію та вкиньте шматочок вершкового масла, вичавіть сік половини лимона. Також додайте до соусу подрібнений часник, посоліть, поперчіть. Маринад має лише трохи прогрітися, вимкніть вогонь, дайте суміші вихолонути.

Перелийте маринад в посуд, що не окислюється, та додайте до нього куряче м'ясо, порізане на шматочки середнього розміру. Поставте в холодильник на 25 хвилин. Тим часом слайсами (на мандоліні) наріжте цукіні. 

Приготуйте паніровку. На терку натріть твердий сир та цедру лимона. Змішайте хлібну крихту з сиром та цедрою. Подрібніть кріп і петрушку і також додайте до паніровки, посоліть, поперчіть. 

Запаніруйте курку, заверніть в цукіні та сколіть шпажкою. До речі в Італії роблять навпаки - в м'ясо загортають начинку. Загортаючи начинку, треба добре притискати рулетик. Нанизавши всі рулетики на шпажки або на одну шпажку, немов шашлик, їх можна посмажити на сковороді, на великому вогні, на соняшниковій олії.

Пательню варто розігріти протягом 2 хвилин. Щільно викладаємо інволтіні шахматкою на пательню, зануривши цукіні в олію. Пательню варто накрити кришкою, смажити рулетики треба по 2,5 хвилини з обох сторін, до золотистої скоринки. Подавайте інволтіні з руколою, томатами та картопляним пюре. 

Порада від Інформатора: для інволтіні краще використовуйтем'ясо курячих стегенець – воно буде соковитішим за філе грудинки. Якщо запікаєте рулетики в духовці чи на грилі, то шпажки варто попередньо замочити у воді, щоб вони не пригорали.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube