Закуски по-корейськи з українських овочів

Читать на русском

Рецепти маринованих буряків, моркви та грибів

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, кулінарні поради, лайфхак
Дотримуйтесь інструкції з приготування - і немає нічого складного.

Рецепти маринованих буряків, моркви та грибів

Рецепти маринованих буряків, моркви та грибів по-корейськи сподобаються всім прихильникам таких закусок. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради. 

Такі закуски - їстимуть всі!
Такі закуски - їстимуть всі!

Буряки по-корейськи

Вам знадобиться:

  • Буряк - 500 г.
  • Сіль - 1/2 чайної ложки.
  • Цукор - 1,5 столової ложки.
  • Коріандр - 1 чайна ложка.
  • Оцет (винний, яблучний, рисовий - 6%) - 2 столові ложки.
  • Часник - 4 зубчики.
  • Соняшникова або кунжутна олія - 4 столові ложки (60 мл).

Як готувати:

Буряк натираємо на тертці для корейської моркви, посипаємо сіллю і залишаємо на 30-40 хвилин, виділений сік не виливаємо.

Додаємо всі інші спеції та заливаємо розпеченою олією, добре перемішуємо та прибираємо в холодильник у герметичному посуді на 12 годин. Страва готова! 

Порада від Інформатора: у холодильнику можна зберігатися до 7 днів.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Валерий Пономарь (@ponomar_valeriy)

Морква по-корейськи від шефа Євгена Клопотенка

Вам знадобиться:

  • Морква - 1 кг.
  • Цукор - 2 чайні ложки. 
  • Сіль - 2 чайні ложки. 
  • Коріандр - 1 чайна ложка.
  • Часник - 6 зубчиків.
  • Соняшникова олія - 100 мл.
  • Оцет (9%) - 2 столові ложки. 
  • Червоний гострий перець - 1 чайна ложка.
Така морква виходить гостренька, тому червоний перець додавайте - останнім та поступово.
Така морква виходить гостренька, тому червоний перець додавайте - останнім та поступово.

Як готувати:

Помийте та очистьте моркву. Натріть її на тертушку для моркви по-корейськи. Перекладіть в глибоку миску, в якій будете готувати страву.

Всипте в моркву цукор, сіль, мелений коріандр, додайте вичавлений часник, влийте соняшникову олію та столовий оцет. Додайте червоний перець.

Всі компоненти добре перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися. Накрийте миску харчовою плівкою та поставте настоюватися в холодильник на 2 години.

Потім дістаньте, ще раз перемішайте та подавайте до столу. Залишки моркви по-корейськи зберігайте в закритій ємності в холодильнику до тижня.

Порада від Інформатора: використовуйте солодку та хрумку моркву. При виборі орієнтуйтеся на зовнішній вигляд. Овочі мають бути пружними та без пошкоджень. Перед приготуванням обов’язкового спробуйте. В сезон беріть молоду моркву. Оцет використовуйте до свого смаку – столовий, яблучний або рисовий.

Печериці по-корейськи

Вам знадобиться:

  • Пецечирі - 1 кг.
  • Оцет (9%) - 50 мл.
  • Морква - 300 г.
  • Часник - 4 зубчики.

Для маринаду: 

  • Вода - 100 мл.
  • Олія - 100 мл. 
  • Сіль - 2 чайні ложки. 
  • Цукор - 2 чайні ложки. 
  • Оцет (9%) - 3 столові ложки. 
  • Горошини перцю - 5 штук. 
  • Лавровий листок - 3 штуки. 
  • Приправа по-корейськи - 1 столова ложка (10 г).

Як готувати:

Промийте та очистіть печериці. Покладіть їх у каструлю, залийте літром води, додавши оцет. Проваріть гриби 10 хвилин. Злийте воду з печериць.

На тертушці для корейської моркви натріть моркву. Всипте моркву до грибів, додайте часник. 

Приготуйте маринад: всипте у воду сіль, цукор, влийте оцет та олію, киньте перець горошком та лавровий лист, а також приправу для корейської моркви. Доведіть до кипіння, аби цукор та сіль розчинилися. Влийте маринад до грибів та моркви, перемішайте й поставте прокипіти на 5 хвилин. Покладіть страву в контейнер, щоб краще промаринувлася. Смачного! 

Порада від Інформатора: цю закуску можна їсти навіть через годину після приготування, але чим довше печериці стоятимуть в маринаді, тим смачніше вони будуть!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.