Три основні правила
Будь-яка господиня мріє навчитись готувати картоплю з хрусткою шкіркою та пухким центром. Особливо актуальною така страва стає з приходом осені й перших холодів. Ось як отримати найкращі результати.
Оберіть картоплю з щільним м’якушем, оскільки вона не розварюється й ідеально підходить для смаження чи барбекю.
Найкраще смакуватимуть сорти, бульби яких повністю розварюються, зі значною борошнистістю. Не водянисті, з пухкою консистенцію після кулінарної обробки. До цього кулінарного типу відносяться сорти – Панянка, Шедевр, Зоряна.
Якщо, однак, ваші варіанти обмежені або ви не впевнені, візьміть білу картоплю, вона краще підійде для запікання, ніж, скажімо, червона чи синя.
Наколіть картоплю виделкою. Прокол картоплі перед випіканням гарантує, що є маршрут виходу крохмалю, аби картопелька не вибухнула при запіканні. Використовуючи виделку, пробивайте кожну бульбу в декількох місцях, щоб забезпечити вихід пари з усіх боків. Отже, помийте картоплю, проколіть і все ще вологу посипте сіллю.
Розігрійте духовку до 220C/200C. Помістіть підсолену картоплю безпосередньо на решітку духовки, щоб повітря могло циркулювати. Готуйте щонайменше годину, зазирніть два-три рази, аби перевірити, чи все йде добре.
Дістаньте картоплю з духовки, зробіть на ній надріз хрестом у її верхній частині. Приправити сіллю й олією. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.