У курячому яйці містяться практично всі вітаміни, за винятком вітамінів С і К, а також кальцій, калій, фосфор, цинк та залізо
Яйце - один із найпопулярніших продуктів у всьому світі. Але щоб воно принесло користь, потрібно вибрати якісний продукт. Як перевірити свіжість яйця перед вживанням, щоб не нашкодити своєму здоров'ю та не зіпсувати враження від сніданку, розповість Інформатор.
Щоб не кидати гроші на вітер та придбати свіжий, якісний продукт, краще визначити свіжість яєць за допомогою одного із цих способів прямо в магазині.


Обертання. При обертанні свіже яйце зупиняється швидко, а зіпсоване довго крутиться.
За запахом. Протухлі яйця мають різкий неприємний запах сірки. Відчути його можна навіть крізь шкаралупу.
Шкаралупа. Розбийте та огляньте шкаралупу: якщо на ній є чорні або коричневі плями, це сліди плісняви.
Жовток. Свіжий жовток - рівний і округлий. Білок ніби поділяється на дві частини: товстішу - поруч із жовтком і тонше - по краях. Чим старше яйце, тим гірший білок триматиме форму.

І не забувайте про те, як важливо мити яйця перед приготуванням, і руки після контакту з сирими яйцями, щоб не захворіти на дуже неприємну хворобу під назвою саймонельоз.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.