Помаранчевий суп на Песах: дві страви з однієї

Читать на русском

Його готують на курячому бульйоні з бататом, какбачком та іншими овочами

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, корисні поради, лайфхак, харчування
Помаранчевий суп - рецепт з сюрпризом!

Його готують на курячому бульйоні з бататом, какбачком та іншими овочами

Рецепт помаранчевого супу сподобається всім віруючим юдеям, а також тим, хто цікавиться кухнями народів світу. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!

Впродовж тижня, починаючи з 22 квітня цьогоріч, євреї святкують Песах - єврейську Паску. На це свято прийнято готувати помаранчевий суп з куркою та солодкою картоплею. 

Вам знадобиться:

  • Курячі грудки - 2 штуки.
  • Цибкля - 1 штука.
  • Морква - 5-6 штук (середнього розміру).
  • Батат (солодка картопля) - 3-4 бульби (середнього розміру).
  • Кабачок - 2 штуки (додавати за бажанням). 
  • Картопля звичайна - 5-6 штук (можна не додавати).
  • Невеликий шматочок гарбуза - 100-150 г.
  • Томати - 4 штуки.
  • Вода - 5 л.
  • Сіль - 2 чайні ложки.
З продуктів з супу можна приготувати ще й паштет!
З продуктів з супу можна приготувати ще й паштет!

Як готувати:

У велику каструлю покладіть м'ясо, залийте водою та доведіть до кипіння на середньому вогні. Зніміть піну, додайте сіль і зменшіть вогонь. Не закривайте каструлю кришкою – це дуже впливає на смак супу. Очистіть цибулину і додайте в суп цілою. Очистіть моркву, поріжте на кружечки і додайте в суп. Очистіть кабачки та поріжте кубиками. 

Очистіть батат, поріжте на великі шматки і додайте суп. Гарбуз та картоплю наріжте кубиками. Варіть суп близько півгодини, потім додайте очищені помідори, нарізані кубиками, і варіть ще 10-15 хвилин.

Є кілька варіантів завершення приготування цього супу. Перший - просто залишити все як є. Другий - витягнути з супу батат, моркву, гарбуз та картоплю, зробити з них пюре, повернути в суп і довести до кипіння. Також можна пом'яти їх прямо в каструлі з супом.

І нарешті, третій спосіб - витягніть із супу грудки, цілу моркву та кабачки. Покладіть їх у комбайн або блендер, додайте 4 варені яйця, трохи бульйону і добре все перебийте. У вас вийде дуже смачний курячий паштет.

Порада від Інформатора: для приготування помаранчевого супу на Песах в цілому можна використати будь-яке інше м'ясо для бульйону.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.