Не класичні маринади для шашличка на травневі свята

Читать на русском

На Великдень українці традиційно готуватимуть барбекю і шашлики на природі

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Світлого Великодня і смачного!

На Великдень українці традиційно готуватимуть барбекю і шашлики на природі

Рецепти маринадів до шашлику на вині та пиві сподобаються усім любителям готувати м'ясо на природі. Готувати їх зовсім нескладно. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачні поради!

Маринад на пиві 

Солод насичує м’ясо оригінальним смаком та робить його м'якішим. При обсмажені алкоголь з пива випарується, а насичений смак солоду та житнього хліба залишиться.

Вам знадобиться:

  • М'ясо - 1 кг.
  • Пиво - 1 л.
  • Часник - 2-3 зубчики.
  • Лавр - 1-2 листочки.
  • Гірчиця в зернах - до смаку. 
  • Сіль - до смаку. 

Як готувати: 

Наріжте м'ясо на шматочки, посоліть до смаку та влийте трішки олії, щоб огорнула кожен зі шматочків. Потім влийте пиво, щоб воно знову ж таки повністю покрило м’ясо.

Додайте розчавлені зубчики часнику для більш насиченого аромату, кілька листочків лаврового листа та гірчицю в зернах. Посоліть до смаку та ретельно все перемішайте. 

Порада від Інформатора: залиште промаринуватись в холодильнику на півтори-дві години, якщо це м'ясо кролика, яловичина чи свинина. Курку маринуйте за тих же умов не більше 40 хвилин. 

Пиво розм'якшує мясо.
Пиво добре розм'якшує м'ясо.

Маринад на вині для білого м'яса

Особливо добре поєднуються винні напої з м'ясом. Після приготування за смаком воно стає більш пікантним і ніжним. Вино розм'якшує його волокна, робить м'ясо соковитим, а винний присмак надає стравам з м'яса незвичайні смакові якості.

Якщо залишилося вино, яке вже почало бродити, то цей напій відмінно підійде для маринування. Неодмінно спробуйте!

Вам знадобиться:

  • Вино біле сухе - 0,75 л.
  • М'ясо (кролик, птиця) - 3 кг.
  • Лавровий лист - 3-4 штуки.
  • Перець горошком - 4-5 штук. 
  • Чебрець - гілочка.
  • Часник - 5-6 зубчиків.

Як готувати: 

Цей маринад робить м'ясо - м'якішим. Візьміть вина із розрахунку 250 млн на 1 кг м'яса. Викладіть в нього шматки м'яса (краще вже порізаного), додайте лавр, чебрець, перець горошком та вичавлені через часникодавку зубчики часнику. 

Вино віддає свій аромат м'ясу!
Вино віддає свій аромат м'ясу!

Маринад з червоного вина, часнику і зелені

Французькі кулінари радять застосовувати таке вино, яке подобається, тому що в процесі приготування м'ясо повністю просочується всіма ароматами цього ігристого напою.

Вам знадобиться:

  • Вино - півлітра.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Перцю горошком - 6 штук.
  • Кропу - дві гілочки.
  • Петрушка - дві гілочки.
  • Сіль - до смаку. 

Як готувати: 

Головки цибулі необхідно очистити від лушпиння і нашаткувати у вигляді півкілець. З зубчиків часнику знімаємо шкірку, видавлюємо через часникодавку. Гілочки зелені промиваємо, рубаємо ножем на невеликі шматки.

У каструлю наливаємо півлітра вина, додаємо горошини чорного перцю. Потім додаємо трохи солі й нарізану зелень. Засипаємо півкільця цибулі і вичавлений часник. 

Ставимо ємність на газ, гріємо на середньому вогні. Доводимо до кипіння і проварюємо протягом двох хвилин. Далі знімаємо з вогню і охолоджуємо, залишаємо в суміші м'ясо - маринуватись.

Візьміть вино, яке ви любите.
Візьміть вино, яке ви любите.

Порада від Інформатора: загалом, ви можете взяти і червоне, і навіть рожеве ігристе вино. При цьому, як ви вже зрозуміли, різні сорти вина підходять різним видам мяса: сухе біле вино - до риби, кролика й птиці, напівсолодке - до дичини, яловичого, баранини. А от червоне вино найкраще підійде до жирної свинини. Кисле вино можна застосовувати у вигляді заміни винного оцту, також до нього додатково можна додати цибулю і часник.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. Підписатися на канал у Viber можна  тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.