Салат Писанка, святковий рулет, сирний пиріг: що приготувати на Великдень

Читать на русском

Три рецепти до святкового столу на Великдень.

Читать на русском
Великодень, Паска, їжа, продукти, харчування, рецепт, корисні поради, лайфхак, свято
Рулет та сирний пляцок із сухофруктами, а також салат "Писанка" порадують смаком та виглядом

Три рецепти до святкового столу на Великдень.

Рецепти рулета з сухофруктами, великоднього сирника та салату сподобаються усім, хто планує накривати святковий стіл. Готувати їх несклдано. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачні поради!

Рулет з курагою та чорносливом

Вам знадобиться:

  • М'ясо (свинина або птиця) - 1,5 кг.
  • Сіль - 1,5 чайних ложки.
  • Спеції - до смаку.
  • Желатин - 2 чайні ложки.
  • Курага - 100 г.
  • Чорнослив - 100 г.
  • Сода - 2 чайні ложки.

Як готувати:

Замочіть м'ясо в у воді та соді на 2 години, аби воно очистилось від зайвих речовин та стало м'якішим. Промийте його та обсушіть рушником чи серфеткою. 

Розріжте м'ясо таким чином, щоб сформувати рулет (див. відео). Трохи відбийте рівномірний пласт м'яса з обох сторін. Посоліть, також з обох сторін, та посипте спеціями для м'яса (з перцем, часником, коріандром, базиліком та майораном) чи просто перцем. Залиште м'ясо замаринуватися на годину чи півтори, або й на цілу ніч.

Чорнослив і курагу залийте окропом, доки вода не охолоне. Присипте м'ясо звичайним швидкорозчинним желатином. Викладіть пропарені сухофрукти на м'ясо. Сформуйте щільний рулет та загорніть його в рукав для запікання. Останній можна розрізати, аби він був більшим. Зафіксуйте обгортку ниткою для м'яса.

Запікайємо м'ясо на деко при температурі 200 С перші півгодини і при температурі 180 С ще приблизно півгодини. 

Порада від Інформатора: якщо будете брати свинину, обирайте не надто жирне, проте і не надто сухе м'ясо. Підійде лопатка чи хвостовик.  

Великодній сирний пляцок без тіста 

Вам знадобиться:

  • Кисломолочний сир - 1800 г.
  • Яйця - 10 штук.
  • Масло - 150 г.
  • Цукор - 300 г.
  • Ванільний цукор - 1 штука. 
  • Крохмаль - 40 г.
  • Манка - 50 г.
  • Мак (сухий) - 150 г.
  • Цитрусова цедра - з 1 штуки.
  • Цукати - 200 г.
  • Родзинки - 100 г.
  • Форма 25 на 35 см.

Для глазурі:

  • Шоколад - 200 г.
  • Молоко - 2 столові ложки.
  • Масло - 30 г.

Як готувати:

Додайте до сиру жовтки, цукор, ванільний цукор, манку та м'яке масло. Все збийте блендером, а тоді додайте крохмаль. Все добре перемішайте.

Відділіть в окрему посудину 1/3 сирної маси. Додайте в неї мак та розмішайте до однорідності. До сиу, що залишився, додайте цитрусову цедру, родзинки й цукати. Все перемішайте, аткож до однорідності.

Окремо збийте білки до пишної піни. Додайте їх згодом до пишної маси з цукатами. Все перемішайте. У застелену форму викладіть спершу сирну масу з маком, розрівняйте її, а тоді поверх неї - сирну масу з цукатами.

Випікайте при температурі 180 С приблизно годину. Готовий сирник змастіть шоколадною помадкою, звареною на невеликому вогні. 

Порада від Інформатора: якщо сир сухуватий, додайте на початку перед його збиванням ще кілька ложок сметани. 

Салат "Писанка"

Вам знадобиться:

  • Ковбаса "Салямі" - 150 г.
  • Картопля - 3 штуки.
  • Перець болгарський - 1 штука.
  • Яйця - 3 штуки.
  • Морква - 2 штуки.
  • Кукурудза - 1 банка (350г).
  • Майонез - 250 г.

Для прикрашання:

  • Зелена цибуля - 100 г.
  • Оливки - 8-10 штук.

Як готувати:

На овальну тарілку викладіть порізану ковбасу "Салямі". Зверху накрийте її шаром тертої вареної картоплі. Кожен шар салату промащуйте майонезом. Далі викладайте порізаний на кубики болгарський перець. Трошки присоліть його.

Наступний шар - відварені яйця, потерті на грубій терці. Далі знову майонез та потерта відварена морква. Розмастіть майонез ложкою, щоб вирівняти поверхню салату. Останній шар - консервована кукурудза, покрийте нею всю поверхню салату. 

Порада від Інформатора: прикрасьте салат зеленню, перцем, морковою, оливками у вигляді великодніх візерунків. Світлого Великодня!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. Підписатися на канал у Viber можна  тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.