Без цього рецепта весняний шашлик - не шашлик
Хитрощі приготування соусів на йогурті й томатній пасті з часником
Хитрощі приготування соусів на йогурті й томатній пасті з часником
Рецепти соусу до шашлику на основі йогурту чи сметани, а також томатної пасти з часником сподобаються всім шанувальнимкам смачних закусок. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради!
Білий соус на основі йогурта
Цей соус можна приготувати для будь-якого шашлику - зі свинини, курки чи навіть баранини.
Вам знадобиться:
- Йогурт натуральний - 250 мл.
- Огірок - 1 штука.
- Петрушка (зелень) - пучок.
- Кріп - 1 пучок.
- Базилік (свіжий) - 1 пучок.
- Часник - зубчики.
- Сіль - до смаку.
- Перець чорний мелений - до смаку.
Як готувати:
Дрібно наріжте зелень петрушки, кропу і базиліку - чим дрібніше, тим краще, й відправте в глибоку миску. Натріть на тертці свіжий огірок, пропустіть через прес часник і додайте все до зелені. Залийте суміш йогуртом. Посоліть, приправте перцем. Ретельно перемішайте соус і відправте в холодильник на 20-30 хвилин.
Порада від Інформатора: замість йогурту в цьому соусі можна використати сметану.
Часниково-томатна паста-соус для шашлику
Вам знадобиться:
- Томатниа паста - 350 мл.
- Часник - 1-2 головки.
- Оливкова олія - чайна ложка.
- Цукор - пів чайної ложки.
- Сіль - до смаку.
- Базилік - 3 гілочки.
Як готувати:
Зріжте головку часнику, щоб відкрити зубчики, збризніть її невеликою кількістю оливкової олії, загорніть у фольгу і поставте в нижню частину розігрітої духовки приблизно на 45 хвилин. Вийміть і, коли часник достатньо охолоне, вичавіть з нього дивовижно м'яку та солодку м'якоть і додайте її до томатної пасти.
Ланцюжки фруктози в часнику під час запікання розпадуться і дадуть початок так званій глутаміновій кислоті, яка принесе з собою той сміливий смак і глибину, яку ми всі шукаємо в соусі.
Якщо ви не встигли обсмажити часник, можна почати з сирого. Чим більше ви його подрібнюєте, тим більше вивільняється ароматичних сполук і тим сильнішим буде аромат.
Додайте в соус цукор і сіль. Вони дійсно допомагають підсилити смак і змусити ваш соус "співати"!
Ну й на завершення додайте побільше базиліка. Покладіть в соус цілу гілочку або дві ароматного свіжого базиліка, потім вийміть і викиньте, а перед подачею на стіл додайте велику кількість подрібненого листя базиліка.
Порада від Інформатора: вичавіть або дуже дрібно поріжте часник, щоб часниковий аромат справді проник у соус.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. Підписатися на канал у Viber можна тут.