Діти отетеріють: рецепти найсмачніших прикрас на пасці

Читать на русском

Робити такі прикраси можна разом із дітьми або всією сім'єю

Читать на русском
Паска, Великдень, свято, випічка, кулінарні прикраси, декор, рецепт, їжа, продукти, лайфхак
Великодень - світле свято, яке можна зробити ще красивішим, що дуже просто!

Робити такі прикраси можна разом із дітьми або всією сім'єю

Паска - на носі, і багато хто з господинь пектиме головний атрибут світлого свята вдома самотужки. Ну яка в такому випадку паска без прикрас, правильно - просто солодка. Та надати вашій випічці індивідуальності не складе особливих труднощів. Інформатор розповість про кілька способів, як це можна зробити. В нагоді стануть фігурні прикраси з тіста, глазур та зефірні вироби й кулінарна соломка. 

Прикраси з тіста 

Вам знадобиться:

  • Борошно - 0,5 склянки.
  • Вода - 50 мл.
  • Сіль - дрібка.

Як готувати: 

Змішайте борошно з водою й дрібкою солі. Замісіть не надто туге тісто. З готового тіста ви можете зробити будь-які прикраси.

Щоб зробити прикраси у вигляді трояндочок, розкачайте тісто на пласт і витисніть склянкою 5 кружечків. Викладіть кружечки один на один і скрутіть з них рулет. Розріжте рулет навпіл. Один край притисніть, а з іншого розрівняйте утворені шари, формуючи пелюстки троянди.

Сформуйте з тіста листочки. Розкачайте тісто на пласт і витісніть з нього три кружечки. Поверхню кружечка добре присипте борошном і згорніть вздовж навпіл. Виріжте кухонними ножицями зубчики листочка. Акуратно розгорніть лист і розплющте зубчики. Ножем зробіть на листку прожилки.

Закріпіть готові прикраси на пасках за допомогою зубочисток.

Глазур, яка не липне: 3 види

Вам знадобиться:

Білкова глазур

  • Білок - 50 г.
  • Сіль - дрібка.
  • Сік лимона - кілька крапель.
  • Цукрова пудра - 250 г.
  • Кулінарні фарбники.

Желатинова глазур

  • Желатин - 6 г (повна з вершком чайна ложка).
  • Цукор - 1 склянка цукру (200 грам).
  • Вода - 6 столова ложка.
  • Лимонний сік - кілька крапель.

Шоколадна глазур

  • Шоколад - 2 плитки.
  • Олія - 3 столові ложки.
  • Або масло вершкове - 70-80 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Молоко - 2-3 столові ложки. 
  • Згущене молоко - 2 л. 
  • Какао - півсклянки.
Саморобну глазур можна підфарбувати.
Саморобну глазур можна підфарбувати.

Як готувати: 

В першому рецепті збийте білок з сіллю та соком лимона, а тоді всипте через сито цукрову пудру. Збийте до стійких піків. На таку глазур можна викласти підсушені в духовці на деко з килимком при 75С часточки лимона. До прикрас можна додати курагу та кардамон. Також цією глазуррю паски можна розписати. З неї ж можна зробити бізешки для прикращання пасхальних страв. Попередньо в таку глазур можна додати кулінарний фарбник. 

Щоб зробити желатинову глазур, желатин потрібно залити двома столовими ложками води, розмішати і відставити. Тим часом заваріть цукор з водою та лимоном - доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Далі поєднайте цукровий сироп із желатином, добряче розмішайте і перелийте до чаші міксера. Збийте 5 хвилин на максимальній швидкості. Маса повинна побіліти та братися нитками до вінчика. 

Для приготування шоколадної глазурі розтопіть дві плитки чорного шоколаду з олією в мікрохвильовці. Також можна замінити шоколад какао, для цього покладіть до каструльки з товстим дном шматочки вершкового масла, розтопіть його на малому вогні. Тоді всипте 100 г цукру, додайте молоко, згущенку, помішуйте, аби розчинився цукор. А тоді додайте какао, швидко вимішавши його. Какао дуже швидко горить, тож не допустіть цього. 

Прикраса для пасок "Гніздечка з яєчками"

Вам знадобиться:

  • Бісквітне тісто - 250 г.
  • Сир "філадельфія" 200 г.
  • Харчові фарбники. 
  • Вода - 50 мл.
  • Цукор - 185 г.
  • Яйця (білики) - 2 штуки.
  • Какао чи шоколад.

Як готувати: 

Змішайте еластичне бісквітне тісто з м'яким сиром до однорідності. Додайте фарбник та розтягуйте, поки фарбник не розмішається повністю й тісто не буде однорідним. Виліпіть з тіста яєчка та залиште застигати. 

Приготуйте італійську меренгу для паски. Для цього змішайте 160 г цукру і воду та варіть на невеликому вогні при температурі 70С. Далі змішайте білки з 25 г цукру і збийте. Влийте в збиту білково-цукрову суміш цукровий сироп на воді. 

Далі в льодяну воду (з льодом) через отвір в кутику файла влийте по колу розтоплений шоколад. У воді він загусне, можна для найбільшого затвердіння ще покласти його потім в холодильник. "Гніздечко" готове.

Встановіть його на паску, на яку нанесена меренга (глазур), а тоді викладіть туди кулінарні яєчка. Робити таку паску можна з дітьми, радять автори рецепту.

Прикраса для пасок "Вербні котики"

Вам знадобиться:

  • Маршмеллоу або зефір - 100 г.
  • Соломка - 100 г.
  • Цукор або цукрова пудра - 2-3 столові ложки. 
  • Кондитерський мішок - штука.

Як готувати: 

Маршмеллоу вкладаємо у кондитерський мішок, розтоплюємо у гарячій воді. Добре розминаємо, а тоді через кутик кулінарного мішечка прикрашаємо ним кондитерські соломинки, як на відео. Наприкінці їх можна обдати цукром або цукровою пудрою. Прикраси можна закріпити на глазурі. 

Також з кольорового маршмеллоу можна зробити квіточку. Обов’язково спробуйте це зовсім не складно та дуже гарно. Світлого Великодня!

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Наталія Жук (@nataliia_zhuk_cooking)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.