Все в одній каструльці: перлоо з травами та курячими шлунками
Американці готують цю страву навіть на Новий рік до святкового столу.
Рецепт рису "перлоо" сподобається усім любителям ароматних приправ до гарнірів з м'ясом. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Перлоо є основною стравою в окрузі Берклі, Південна Кароліна. Американці готують цю страву навіть на Новий рік до святкового столу.
Вам знадобиться:
- Курячі шлунки - 450 г.
- Молоко - 2 склянки.
- Сіль - 1 столова ложка.
- Свіжомелений чорний перець - 2 чайні ложки.
- Сушена петрушка - 2 чайні ложки.
- Сушена шавлія - 2 чайні ложки.
- Сушений чебрець - 2 чайні ложки.
- Оливкова олія - 2 столові ложки.
- Цибуля - 1 штука (некрупна).
- Болгарський перець - 1 штука (невеличкий).
- Селера - невеличкий пучок.
- Часник - 2-3 зубчики.
- Курячий бульйон - 2 склянки.
- Відварений рис - 1 склянка.
Як готувати:
Покладіть курячі шлунки у велику миску з молоком. Накрийте кришкою і поставте в холодильник щонайменше на 4 години або на ніч.
Злийте молоко і промийте шлунки в прохолодній воді, потім висушіть. Наріжте шлунки на шматочки розміром 2,5 см, потім приправте їх сіллю, перцем, петрушкою, шавлією і чебрецем.
Поставте велику каструлю на середній вогонь, додайте оливкову олію і обсмажте приправлені шлунки, поки вони не підрум'яняться і не зменшаться в розмірі, приблизно 5 хвилин.
Додайте цибулю, перець, селеру та часник і продовжуйте обсмажувати, поки цибуля не стане прозорою, 3-5 хвилин.
Додайте курячий бульйон і доведіть страву до кипіння. Додайте рис, перемішайте, накрийте кришкою і зменшіть вогонь. Варіть 15 хвилин або поки рис не вбере всю рідину.
Порада від Інформатора: перед подачею на стіл розімніть готовий рис виделкою. Американці часто поєднують перлоо з курячими шлунками із зеленню капусти.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.