Все в одній каструльці: перлоо з травами та курячими шлунками

Ольга Дяченко

Американці готують цю страву навіть на Новий рік до святкового столу.

Рецепт рису "перлоо" сподобається усім любителям ароматних приправ до гарнірів з м'ясом. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Перлоо є основною стравою в окрузі Берклі, Південна Кароліна. Американці готують цю страву навіть на Новий рік до святкового столу. 

Вам знадобиться:

  • Курячі шлунки - 450 г.
  • Молоко - 2 склянки.
  • Сіль - 1 столова ложка.
  • Свіжомелений чорний перець - 2 чайні ложки.
  • Сушена петрушка - 2 чайні ложки.
  • Сушена шавлія - 2 чайні ложки.
  • Сушений чебрець - 2 чайні ложки.
  • Оливкова олія - 2 столові ложки.
  • Цибуля - 1 штука (некрупна).
  • Болгарський перець - 1 штука (невеличкий). 
  • Селера - невеличкий пучок.
  • Часник - 2-3 зубчики. 
  • Курячий бульйон - 2 склянки. 
  • Відварений рис - 1 склянка.

Як готувати:

Покладіть курячі шлунки у велику миску з молоком. Накрийте кришкою і поставте в холодильник щонайменше на 4 години або на ніч.

Злийте молоко і промийте шлунки в прохолодній воді, потім висушіть. Наріжте шлунки на шматочки розміром 2,5 см, потім приправте їх сіллю, перцем, петрушкою, шавлією і чебрецем.

Поставте велику каструлю на середній вогонь, додайте оливкову олію і обсмажте приправлені шлунки, поки вони не підрум'яняться і не зменшаться в розмірі, приблизно 5 хвилин.

Додайте цибулю, перець, селеру та часник і продовжуйте обсмажувати, поки цибуля не стане прозорою, 3-5 хвилин.

Додайте курячий бульйон і доведіть страву до кипіння. Додайте рис, перемішайте, накрийте кришкою і зменшіть вогонь. Варіть 15 хвилин або поки рис не вбере всю рідину. 

Порада від Інформатора: перед подачею на стіл розімніть готовий рис виделкою. Американці часто поєднують перлоо з курячими шлунками із зеленню капусти.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

No ad for you