Суто українські страви Павла Зіброва: лемешка з мациком та уланівська картопля

Ольга Дяченко

Разом з шеф-кухарем Євгеном Клопотенко артист приготував дві цікаві страви на обід та вечерю

Рецепти лемешки та уланівської картоплі сподобаються всім. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради!

21 червня народився український співак Павло Зібров, якого знає і любить не одне покоління глядачів. Разом з популярним українським шеф-кухарем Євгеном Клопотенко артист приготував дві цікаві страви на обід та вечерю. Ми зробимо те саме. 

Картопля по-уланівськи

Картопля по-уланівськи – страва з картоплі із часниковим соусом, яку у 1947 році вигадала український кухар Глафіра Дорош із села Уланів Вінницької області.

Вам знадобиться:

  • Картопля - 500 г.
  • Рослинна олія - 300-400 мл.
  • Свинячий ошийок - 400 г.
  • Морква - 1 штука.
  • Вода - 200 мл.
  • Часник - 1 головка. 
  • Материнка - пучок.
  • Кріп - до смаку.
  • Сіль - до смаку.

Як готувати:

Для приготування справжньої уланівської картоплі потрібно порізати картоплю скибочками. Далі нагріваємо олію. Перекладаємо картоплю в гарячу олію, смажимо так, щоб олія не повністю покривала картоплю.

Готуємо м'ясо: ошийок ріжемо на рівні шматки, перекладаємо в ємність. Велику морквину нарізаємо на шматки і перекладаємо до м'яса. Посипаємо все це материнкою, додаємо воду, сіль і ставимо в духовку при температурі 170 градусів на 2,5 години. Аж до того моменту, поки м'ясо не почне розпадатися на волокна.

Порада від Інформатора: беремо часник і вичавлюємо за допомогою преса, додаємо нарізаний кріп і сіль, перетираємо у ступці. Змішуємо нашу суміш із картоплею. М'ясо відриваємо від волокон та сервіруємо на картоплі. Смачного!

Лемешка з мациком

Вам знадобиться:

  • Гречане борошно - 300 г.
  • Мацик - 300 г.
  • Сіль - до смаку.
  • Окроп - 800 мл.

Як готувати:

Візьміть гречану муку і залийте її окропом, додайте сіль і розмішайте до однорідної маси.

Мацик - сиров'ялені ковбаски - наріжте соломкою або середнім кубиком, додайте до гречаної маси і добре вимішайте. Викладіть у форму та відправте в духовку при температурі 180 градусів на 20-30 хвилин.

Порада від Інформатора: дайте час, щоб лемешка охолола, наріжте й смакуйте.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

No ad for you