Суп з будуньє: улюблена страва Віктора Бронюка з гурту Тік

Ольга Дяченко

Ці страви з усім відомих інгредієнтів ніколи не втратять своєї актуальності!

Рецепти трьох страв від популярного українського музиканта сподобаються усім його фанатам, і не тільки. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

24 березня народився фронтмен гурту "Тік" Віктор Бронюк. Музикант, а в минулому - шкільний вчитель, прекрасно готує та навіть був ведучим кулінарного шоу "Перше, друге та компот" на телеканалі ICTV. Тож, на честь іменинника приготуємо страви за його ж рецептами. 

Пісний розсольник з квасолею та грибами або суп "з будуньє"

Такий суп містить солоні інгредієнти, котрі затримують в організмі рідину й дозволяють відновитись на ранок після вживання алкоголю увечері. 

Вам знадобиться:

  • Картопля - 3 штуки (крупні).
  • Цибуля - 1 штука.
  • Морква - 1 штука.
  • Рослинна олія - для смаження.
  • Мариновані гриби - 400 г.
  • Квашені або мариновані огірки - 3-4 штуки г.
  • Гімалайська рожева сіль - до смаку.
  • Крупа (булгур, перловка тощо) - півсклянки. 
  • Квасоля (консервована) - 0,5 л.
  • Сіль, перець - до смаку.
  • Зелень - пучок.

Як готувати: 

Почистіть та кубиками наріжте картоплю, киньте в воду та поставте на невеликий вогонь. Зробіть засмажку з цибулі та моркви. Останню натріть на тертушку. 

Злийте маринад з грибів, промийте їх. Закиньте гриби до засмажки. Тим часлм вкиньте у каструлю до картоплі крупу, якщо любите розсольник з крупою. Вкиньте в окроп засмажку та залиште варитися на середньому вогні. 

Натріть мариновані огірки. Закиньте натерті огірки до каструлі. Посоліть страву. Додайте квасолю, зливши з неї рідину. Додайте зелень - петрушку, кріп, кінзу, зелену цибулю до смаку. 

Дайте страві настоятися 10-15 хвилин і подавайте теплою до столу зі сметаною чи томатним соком. 

Порада від Інформатора: ретельно мийте овочі перед приготуванням та навіть після попереднього миття і очистки, радить Віктор Бронюк. Аби ж не позбавляти зелень вітамінів, порвіть її руками. 

Хек, тушкований з овочами

Вам знадобиться:

  • Хек - 2-3 штуки.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Морква - 1 штука.
  • Зелений горошок (консервований) - 1 банка.
  • Томатний соус - 2 столові ложки.
  • Сіль, перець - до смаку. 
  • Рослинна олія - для смаження.
  • Борошно - чверть склянки.

Як готувати: 

Розморозьте хек, наріжте на шматочки та посоліть. Обваляйте рибу у борошні та підсмажте на олії до золотистої скоринки. 

До прозорості підсмажте цибулю, додайте моркву та горошок. Додайте сіль, томатний соус і добре перемішайте, тушкуйте все разом 5-7 хвилин.

Викладіть рибу в каструлю, зверху засипте овочами та тушкуйте зе 20 хвилин на повільному вогні до готовності. Смачного! 

Салат з сухарями та крабовими паличками 

Вам знадобиться:

  • Твердий сир - 200 г. 
  • Яйця варені - 2 штуки.
  • Крабові палички - 250 г.
  • Часник - 1-2 зубчики.
  • Сметана - 2-3 столові ложки. 
  • Житні сухарики - півсклянки.
  • Сіль, перець - до смаку. 

Як готувати: 

Подрібніть крабові палички - можна кільцями, наріжте сир та яйця - кубиками, вичавіть часник, змішайте. Додайте сухарики, сіль, перець та сметану. Все ще раз перемішайте. Салат - готовий, нехай смакує!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

No ad for you