Суп з будуньє: улюблена страва Віктора Бронюка з гурту Тік
Ці страви з усім відомих інгредієнтів ніколи не втратять своєї актуальності!
Рецепти трьох страв від популярного українського музиканта сподобаються усім його фанатам, і не тільки. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
24 березня народився фронтмен гурту "Тік" Віктор Бронюк. Музикант, а в минулому - шкільний вчитель, прекрасно готує та навіть був ведучим кулінарного шоу "Перше, друге та компот" на телеканалі ICTV. Тож, на честь іменинника приготуємо страви за його ж рецептами.
Пісний розсольник з квасолею та грибами або суп "з будуньє"
Такий суп містить солоні інгредієнти, котрі затримують в організмі рідину й дозволяють відновитись на ранок після вживання алкоголю увечері.
Вам знадобиться:
- Картопля - 3 штуки (крупні).
- Цибуля - 1 штука.
- Морква - 1 штука.
- Рослинна олія - для смаження.
- Мариновані гриби - 400 г.
- Квашені або мариновані огірки - 3-4 штуки г.
- Гімалайська рожева сіль - до смаку.
- Крупа (булгур, перловка тощо) - півсклянки.
- Квасоля (консервована) - 0,5 л.
- Сіль, перець - до смаку.
- Зелень - пучок.
Як готувати:
Почистіть та кубиками наріжте картоплю, киньте в воду та поставте на невеликий вогонь. Зробіть засмажку з цибулі та моркви. Останню натріть на тертушку.
Злийте маринад з грибів, промийте їх. Закиньте гриби до засмажки. Тим часлм вкиньте у каструлю до картоплі крупу, якщо любите розсольник з крупою. Вкиньте в окроп засмажку та залиште варитися на середньому вогні.
Натріть мариновані огірки. Закиньте натерті огірки до каструлі. Посоліть страву. Додайте квасолю, зливши з неї рідину. Додайте зелень - петрушку, кріп, кінзу, зелену цибулю до смаку.
Дайте страві настоятися 10-15 хвилин і подавайте теплою до столу зі сметаною чи томатним соком.
Порада від Інформатора: ретельно мийте овочі перед приготуванням та навіть після попереднього миття і очистки, радить Віктор Бронюк. Аби ж не позбавляти зелень вітамінів, порвіть її руками.
Хек, тушкований з овочами
Вам знадобиться:
- Хек - 2-3 штуки.
- Цибуля - 1 штука.
- Морква - 1 штука.
- Зелений горошок (консервований) - 1 банка.
- Томатний соус - 2 столові ложки.
- Сіль, перець - до смаку.
- Рослинна олія - для смаження.
- Борошно - чверть склянки.
Як готувати:
Розморозьте хек, наріжте на шматочки та посоліть. Обваляйте рибу у борошні та підсмажте на олії до золотистої скоринки.
До прозорості підсмажте цибулю, додайте моркву та горошок. Додайте сіль, томатний соус і добре перемішайте, тушкуйте все разом 5-7 хвилин.
Викладіть рибу в каструлю, зверху засипте овочами та тушкуйте зе 20 хвилин на повільному вогні до готовності. Смачного!
Салат з сухарями та крабовими паличками
Вам знадобиться:
- Твердий сир - 200 г.
- Яйця варені - 2 штуки.
- Крабові палички - 250 г.
- Часник - 1-2 зубчики.
- Сметана - 2-3 столові ложки.
- Житні сухарики - півсклянки.
- Сіль, перець - до смаку.
Як готувати:
Подрібніть крабові палички - можна кільцями, наріжте сир та яйця - кубиками, вичавіть часник, змішайте. Додайте сухарики, сіль, перець та сметану. Все ще раз перемішайте. Салат - готовий, нехай смакує!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.