Прості рецепти ресторанних страв: домашні ковбаски з сиром і шашлик на шпажках

Ольга Дяченко

Готувати їх за цими рецептами надзвичайно просто, спробуйте!

Рецепти домашніх ковбасок з сиром та шашлик на шпажках сподобаються усім, хто охоче готує ресторанні страви вдома на власній кухені. Готувати їх дуже просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже має для вас смачну пораду! 

М'ясні ковбаски з сиром - страва надзвичайно ситна, смачна і актуальна в зимову пору. Багато хто з нас смакував такі в закладах громадського харчування чи під час святкових застіль. Проте виявляється, приготувати їх можна вдома і без особливих зусиль.

Пропонуємо вашій увазі простий рецепт цієї смакоти. Ідеальний натуральний смак, без жодних добавок та консервантів. Ковбаски легко готуються і довго зберігаються в холодильнику. Приготуйте - матимете чудову нагоду запросити на обід чи вечерю близьких та друзів! 

Вам знадобиться:

  • Куряча грудка - 500 г.
  • Твердий сир - 100-150 г.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Часник (за бажанням) - кілька зубчиків.
  • Яйце - 1 штука.
  • Сіль, перець - до смаку. 

Як готувати:

Поріжте куряче м'ясо на шматки середньої крупності. Перебийте його разом з цибулею та яйцями в блендері, посоліть та поперчіть.

Викладіть утворений фарш на харчову плівку продовгуватою смужкою. Зробіть в м'ясі виїмку та покладіть в неї смужку твердого сиру. Загорніть плівку так, аби утворилася ковбаска. Зробіть кілька таких ковбасок з усього фаршу. Зав'яжіть плівку з обох кінців та проваріть в киплячій воді. Дістаньте ковбаски, звільніть від плівки та обсмажте на сковороді на рослинній олії. 

Порада від Інформатора: подавайте з салатом з пекінської капусти, моркви, огірка та редиски, порізаних тонкими слайсами. 

Влаштуйте собі день шашлику вдома, адже все легко, оригінально та дуже смачно. Рідні будуть просто в захваті!

Вам знадобиться:

  • Куряча грудка - 600 г.
  • Сухий часник - 1 чайна ложка.
  • Червоний перець - 0,5 чайної ложки.
  • Сіль, чорний перець - за смаком.
  • Рослинна олія - 50 мл.

Маринад (для 200 г грудки)

  • Гірчиця - 1 чайна ложка.
  • Мед - 1 чайна ложка.
  • Сметана - 1 чайна ложка.
  • Томатна паста - 1 чайна ложка.
  • Соєвий соус - 2 столові ложки. 

Як готувати:

Курячу грудку поріжте на невеликі кубики. Змішайте всі інгредієнти для маринаду, тобто, гірчицю, мед, сметану, томатну пасту та соєвий соус. Замочіть м'ясо в маринаді на підгодини-годину. 

Приправте м'ясо сумішшю з сухого часнику, червоного та чорного перцю й солі. Запікайте шашлики 20-25 хвилин при 200 С на рослинній олії, попередньо вставивши в м'ясо - шпажки. 

Порада від Інформатора: шпажки потрібно заздалегідь замочити у воді.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от ПРАВИЛЬНОЕ ПИТАНИЕ (@pravilnoe.pitanie.kbzu)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

No ad for you