Ковбойська ікра та севіче: що приготувати, коли немає часу

Ольга Дяченко

Трапляється, що в холодильнику тільки банка бобів, цибулина й пару томатів - не біда.

Рецепти страв, які легко приготувати, коли ви вмираєте з голоду, а в будинку немає нічого на вечерю, сподобаються геть усім! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради. 

Тости з сардиною 

Сардини насправді потребують лише хорошого хліба і трохи хрусткої цибулі, щоб відтінити їхній смак.

Вам знадобиться:

  • Хліб на заквасці з хрусткою скоринкою - 4 скибочки.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Помідор - 1 великий.
  • Сардини - 1 банка (без кісток).
  • Червона цибуля - ¼ штуки.
  • Оливкова олія - для збризкування.
  • Свіжий лимонний сік - до смаку.
  • Морська сіль пластівцями.
  • Чорний мелений перець крупного помелу.
  • Свіже листя базиліка, за бажанням.

Як готувати:

Підсмажте хліб з обох боків під грилем або в тостері. Поки тост ще теплий, одразу ж натріть його (агресивно!) зрізаною стороною зубчика часнику, потім щедро змащуємо тост вершковим маслом. Зверху на масло викладіть скибочки помідорів і злегка підсоліть їх.

Зверху на помідори викладіть сардини, а потім скибочки цибулі. Збризніть оливковою олією та лимонним соком, посоліть і поперчіть. 

Порада від Інформатора: за бажанням прикрасьте тости базиліком і подавайте до столу.

Мексиканське севіче з рибою

Вам знадобиться:

  • Біла риба - 200-250 г.
  • Томат - 1-2 штуки.
  • Огірок - 1-2 штуки.
  • Червона цибуля - 1 штука.
  • Лайм- 1 штука. 
  • Гострий перчик - 1 штука. 

Як готувати:

Відваріть або протушкуйте філе білої риби. Поріжте кубиками середнього розміру томати й огірки, покришіть цибулю. 

Для приготування севіче в мексиканському стилі змішайте рибу з помідорами, огірками, червоною цибулею, халапеньйо та полийте все соком лайма. 

Порада від Інформатора: подавайте з гострими чипсами.

Салат "Ковбойсбка ікра" або "Техаська ікра"

Вам знадобиться:

  • Квасоля - 200 г.
  • Кукурудза - 150 г.
  • Помідори - 1 штука.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Перчик халапеньо - пловинка. 
  • Олія - до смаку.
  • Сіль - до смаку.
  • Залень - до смаку.  

Як готувати:

Змішайте консервовану квасолю, солодку кукурудзу, порізаний кубиками томат і цибулю, додайте гострий перчик, посоліть. Порвіть зелень - кріп чи петрушку - та збризніть салат олією. Смачного!

Порада від Інформатора: найкраще використовувати для літніх  салатів червону або солодку цибулю. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

No ad for you