Пасхальні рецепти від відомого шефа: свинина з пікантним соусом та сало з травами
Ну який український великодній стіл без м'яса та сала? Правильно, жоден!
Ну який український великодній стіл без м'яса та сала? Правильно, жоден!
Рецепти свинини з незвичайним соусом та сала з травами за порадами популярного українського шеф кухара Євгена Клопотенка неодмінно сподобаються усім поціновувачам української кухні. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
Запечена свинина з соусом із яблучного сидру
Вам знадобиться:
- Свинячий биток (свинина без кістки) - 1 кг.
- Рослинна олія - 2 столові ложки.
- Борошно - 1 столова ложка.
- Вершкове масло - 100 г.
- Свіжемелений чорний перець - 1 столова ложка.
- Сіль - до смаку.
Для соусу:
- Яблучний сидр - 250 мл.
- Кукурудзяний крохмаль - 1 столова ложка.
- Вершкове масло - 100 г.
Як готувати:
Свинячий биток натріть великою кількістю солі та свіжомеленого перцю, змастіть олією. Розігрійте духовку до 90 - 115 С. Запікайте м’ясо протягом 3-х годин. В кінці приготування на 20 хвилин увімкніть режим гриля.
Для соуса загустіть яблучний сидр кукурудзяним крохмалем та вершковим маслом на невеликому вогні. Подавайте, рясно присмачений м'ясо соусом.
Сало з ромашкою
Вам знадобиться:
- Сало - 500 г.
- Сухий цвіту ромашки - 1 столова ложка.
- Сіль - до смаку.
Як готувати:
Сало дуже ретельно та щедро натріть сіллю та сухим цвітом ромашки. Розігрійте духовку до 180 С. Покладіть шмат сала зі спеціями на деко, застелене пергаментом. Запікайте сало у розігрітій духовці 40 хвилин.
Готове запечене сало охолодіть до кімнатної температури, наріжте тонкими смужками і подавайте до столу.
Порада від Інформатора: зважайте на те, що сало повинно бути не посоленим, якщо ж ви купили вже солене, тоді солі треба менше або взагалі не треба.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. Підписатися на канал у Viber можна тут.