Сицилійський сніданок: чіполліне катанезі - конкурент бабусиним пиріжкам

Інформатор Lite

Рецепт Cipolline catanesi з цибулею, томатом, сиром та шинкою

Сицилія відома не тільки своєю красою, морем та теплою погодою, а й кухнею. Сицилійська кухня (вона ж Середземноморська) славиться і шанується по всій Італії. Сьогодні Інформатор розповість вам, як приготувати дуже прості, але запаморочливо смачні пиріжки «чіполіне» з листкового тіста, які звели з розуму всю Сицилію і не тільки. А «катанезі» — тому що їх придумали у місті Катанья.

Порада від Інформатора: cipolline catanesi їдять на сніданок, обід, вечерю. А також пригощають ними гостей замість піци.

Інгредієнти на 12 «чіполін»

  • 3 упаковки листкового тіста покупного (якщо ви готуєте тісто самі, то 500 гр);
  • 2 цибулини;
  • 30 гр рослинної олії;
  • 30 гр води;
  • 50 гр томатного пюре або соку;
  • 100 гр сиру моцарела (або іншого подібного сиру (сулугуні, адигейський і їм подібні);
  • 100 гр шинки.

Приготування

Почистити й нарізати цибулю кільцями або кубиками — як вам подобається більше. Обсмажити її до золотистості. Прямо в сковороду з цибулею вилити томатне пюре або сік та тушкувати близько 7-10 хвилин.

Нарізати покупне тісто на 4 частини, якщо у вас тісто своє, то розкачати його й нарізати на квадрати приблизно 15 на 15 см.

Далі слід викласти на кожен квадрат цибулю у томаті, зверху викласти сир (одним великим шматком або дрібно порізаний), а потім — тонко нарізану шинку. Як на цій картинці.

Після чого зробимо з тіста ніби конверт, як на картинці нижче. Щоб наш «конверт» не розкрився під час випікання, краще закріпити його зубочистками, які потім легко виймаються.

Порада від Інформатора: для краси можна змастити наші «конвертики» збитим яйцем.

Нагріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо наші «чіполіне» 15-20 хвилин.

Вуаля! Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

 
No ad for you