Набридла картопля - спробуйте приготувати її так

Ольга Дяченко

Рецепт картопляних кульок з часником та зеленню і вафель з сиром та беконом сподобається всім

Рецепт страв з картоплі сподобається всім її фанам. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду! 

Картопляні кульки з часником та зеленню

Вам знадобиться:

  • Картопля - 4 штуки (крупна).
  • Морква - 2 штуки (крупних). 
  • Зелена цибуля та зелень - пучок. 
  • Борошно - 1,5 склянки.
  • Часник - 2-3 зубочки.
  • Сіль, чорний перець - по 1 чайній ложці.
  • Рослинна олія - 3 столові ложки. 

Як готувати: 

Візьміть чотири крупних картоплини, добре їх помийте й відваріть "в мундирі". Почистіть і розімніть до стану картопляної каші. Почистіть та натріть на тертушці сиру моркву. Додайте терту моркву в миску до давленої відвареної картоплі. Все добре перемішайте.

Помийте, наріжте зелень і також додайте в миску. Перемішайте. Всипте борошно, сіль та перець. Вичавіть часник та також додайте до суміші. Ще раз все перемішайте. Влийте олію, перемішайте виделкою вміст миски. Сформуйте з суміші кульки розміром з котлетку й варіть на середньому вогні до готовності. 

Порада від Інформатора: подавайте теплим з сироваткою, сметаною чи томатним соком та свіжою зеленню. Смачного!

Картопляні вафлі з сиром та беконом

Вам знадобиться:

  • Картопля - 3 штуки (велика).
  • Борошно - склянка.
  • Зелена цибуля - пучок.
  • Яйце - штука.
  • Молоко - склянка. 
  • Шинка - 100 г.
  • Бутербродний сир - 150 г.
  • Сіль - пів чайної ложки.
  • Мелений рожевий перець - пів чайної ложки.  
  • Кетчуп - до смаку. 

Як готувати: 

Почистіть і відваріть картоплю, злийте воду, розімніть її у мисці до стану пюре, але не додавайте молоко та масло, можна лишити невеличкі грудочки. 

Дрібно нашинкуйте зелену цибулю. Всипте в миску з картоплею борошно, сіль, перець. Додайте зелену цибулю, вбийте яйце, влийте молоко, все ретельно перемішайте. 

Викладайте картопляне "тісто" на форму для випікання бельгійських вафель, накривайте кожну половинку сиром та шинкою, а потім знову "тістом". Випікайте як вафлі.

Порада від Інформатора: подавайте картопляну страву з кетчупом та зеленню до смаку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

No ad for you