Картопляна піца: швидкий і недорогий сніданок

Ольга Дяченко

Згадайте про цю страву, коли матимете обмаль часу та мінімум інгредієнтів

Рецепт картопляної піци сподобається усім прихильникам "потати", а таких - багато, а також тим, хто хоче швидко приготувати смачну страву з мінімуму інгредієнтів. Готувати його просто. Та щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!

Вам знадобиться: 

  • Картопля - 2-3 штуки (великих або середніх).
  • Томат - 1 штука.
  • Яйця - 3 штуки. 
  • Сир бутербродний - 2 листи. 
  • Олія - для смаження. 

Як готувати:

Натріть вимиту й почищену картоплю на велику тертушку. Викладіть все у простору піалу. Вбийте туди ж яйця. Добре все перемішайте. 

Розігрійте пательню та змастіть її рослинною олією для смаження. Викладіть терту картоплю з яйцем пласким шаром на пательню. Зверху викладіть кружальця томату та сир. Щільно накрийте цей шар ще одним шаром тертої картоплі. Смажте на пательні під закритою кришкою 20 хвилин.

Відкрийте кришку та замість неї поставте широку тарілку, що діаметром відповідатиме сковорідці. Переверніть пательню так, щоб піца опинилася на тарілці. Викладіть страву на пательню знову, тепер уже іншим боком, аби добре пропекти її з обох боків.

На цьому етапі підгорніть краї піци, або вона була округла. Пропечіть ще декілька хвилин. Виймайте піцу та подавайте до столу теплою.

Порада від Інформатора:  ви також можете додати до начинки бекон або курку, в цьому випадку останню краще попередньо проварити до готовності. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

No ad for you